Turunç reçeli yapıyorum evet. İlk defa...
Ben de kendime inanamıyorum.
Hatta ablam uğraşımı görünce aynen şöyle dedi; ''bununla uğraşacağına bir tencere yemek yapsan ya!!!''
Haklı...Ama ben bu turuncu meyveye , kokusuna dayanamıyorum. heves işte :))
Yıllar önce de taze üzüm reçeli yapmıştım kimse yememişti. Sonunun öyle olmamasını dileyerek dün akşam önce itinayla dış kabuklarını incecik-azıcık rendeledim. (Dış kabuğu acı olduğu için)
Daha sonra kabuklarını soyup iğneyle ipe dizdim. Bu aşamada biraz zorlandığımı itiraf etmeliyim. Uzun zamandır elim bir işe değmediği için olsa gerek:))
Sonra da sabah akşam değiştirmek üzere suya koydum. Şimdilik olan biten bu. Bakalım akıbeti ne olacak.
Ama rengi yeter değil mi ya:))
Herkese turunçlu, turuncu, güneşli günler...
Ben de kendime inanamıyorum.
Hatta ablam uğraşımı görünce aynen şöyle dedi; ''bununla uğraşacağına bir tencere yemek yapsan ya!!!''
Haklı...Ama ben bu turuncu meyveye , kokusuna dayanamıyorum. heves işte :))
Yıllar önce de taze üzüm reçeli yapmıştım kimse yememişti. Sonunun öyle olmamasını dileyerek dün akşam önce itinayla dış kabuklarını incecik-azıcık rendeledim. (Dış kabuğu acı olduğu için)
Daha sonra kabuklarını soyup iğneyle ipe dizdim. Bu aşamada biraz zorlandığımı itiraf etmeliyim. Uzun zamandır elim bir işe değmediği için olsa gerek:))
Sonra da sabah akşam değiştirmek üzere suya koydum. Şimdilik olan biten bu. Bakalım akıbeti ne olacak.
Ama rengi yeter değil mi ya:))
Herkese turunçlu, turuncu, güneşli günler...
2 yorum:
Bence harika görünüyor. Bu reçele bayılıyorum:) Şurada olsa da yesem şimdi hemencik. Arkadaşımın annesi pek güzel yapardı özlemişim görünce anladım. O ipe dizmek pek zahmetli ama sonucu için değer sanırım o zahmete girmeye:).)Afiyetle yiyin. Çok sevgiler:)
çok teşekkürler. umarım benimki de güzel olur :))
Yorum Gönder