Zuhal'in Müzesi

25 Temmuz 2013 Perşembe

Dantel Boyama

Annemin büyük bir hevesle çeyizlerimize ördüğü fakat bizim yüzüne bile bakmadığımız ''tarzım değil'' diye bir cümleyi burnu büyüklükle dilimize dolayarak, elimizin tersiyle ittiğimiz bu çağda, bu danteller ne yapılır?

Tabi ki güzelce boyanır.

Hazır şu sıralar annemin evindeyken tek parça olarak örülmüş ya da değerlendirilmemiş, zaman zaman tepsi örtüsü olarak kullanılmış bazı dantelleri sarıya boyadık. Ardından hepsini nişastayla kolaladık.

Sonuç çok  şirin oldu bence.

Böylece bazı parçaları kendi evimde kullanabileceğim diye düşünüyorum.

İlk olarak birleştirilmemiş motifleri bardak altlığı olarak kullanmayı  düşünüyorum;



İki adet yuvarlak örtü. Biri bardak altlığı olarak örülmüş, diğeri tepsi örtüsü olarak.

 Parçaları ablamla paylaştık. Şu an hangi amaçla kullanacağımız belli değil.zamanla evlerimizde kendilerine yer bulacaklardır. Ekmek sepetine örtü, sehpa örtüsü ve belki yine tepsi örtüsü. Ya da bazı ikramları daha da şıklaştırmak için kullanılabilirler.



İki adet yine tepsi örtüsü olarak örülmüş baklava dilimli örtü. Bunlar da sehpa örtüsü olarak ya da yukarıda bahsettiğim amaçlarla kullanılabilir.



Ve son...Fiskos örtüsü...Favori parçam.


Tatildekilere iyi tatiller...

Çalışanalara kolay gelsin...








4 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

beyaz da kalsa güzellermiş bence.. ben dantelden hiç vageçemeyenlerdenim.. ancak şekil ve renk model olarak takıntım yok.. bence yüzyıllarca kullanılabilecek bir şey ve moda konusu bile edilemeyecek kadar güzellikte

Zuhal'in Müzesi dedi ki...

aman annem duymasın beyaz daha güzel olduğunu. ama o kadar çok örmüş ki o bile birkaçını rahatlıkla ellerimize teslim etti. ama ama renkli de güzeeelell :))
moda konusu olamayacağı konusunda çok haklısınız bence. zamansız bir güzellik
sevgiler :)

secoişbaşında dedi ki...

hangi boya markasını ve nasıl boyadığınızı da öğrenebilir miyim?

Zuhal'in Müzesi dedi ki...

merhaba seco,
kırtasiyeden aldığım kağıt poşette satılan toz kumaş boyası markasını veya adını hatırlamıyorum ne yazık ki :( boyayı suya karıştırıp kaynadıttıktan sonra içine boyanacak kumaşı koyuyorsun. biraz kaynatıp duruluyorsun. ama aslında bu boyalarla çamaşır makinesinde de boyama yapılabiliyor.
sevgiler :)