Zuhal'in Müzesi

12 Kasım 2012 Pazartesi

Yumurta buzdolabında nasıl saklanmalı?


Bu sabah televizyonu açtığımda ''Doktorum'' adı verilen sevmediğim program vardı. Sevmem çünkü hastalığı hatırlatır. Tedbirli olmaktan ziyade son aşamada doktora gitmek isterim ben de. Korkarım doktordan çünkü. Hele o adam bütün programı yeşil doktor kostümüyle sunuyor ya içim ürperiyor. Bu nedenle tırsarım böyle programlardan. 

Neyse uzatmayalım. Taylan Kümeli vardı ekranda. Vallahi ne yalan söyleyeyim görür görmez düşündüğüm ilk şey ''diyetisyen ama kilo mu almış ne?'' oldu. O da insan, o da kadın. İki çikolata bir gofret yiyordur herhalde arada bir.

Neyse demiştim değil mi?

Verdiği pratik bilgi çok önemliydi. Yumurtaları buzdolabında mutlaka kendi kabında saklamamızı öneriyordu.   Buzdolaplarında bulunan yumurta rafına dizmeyin diyordu. Çünkü yumurta oldukça bakterili bir ortamda üretiliyor ve buzdolabında açıkta kaldığında bu bakterileri içeriye yayma riski artıyor.

Ben bu bilgiyi neden sevdim?

Çünkü yumurtaları buzdolabındaki şu gıcık delikli bölüme dizmeye hep üşenirim. Bizde en az birkaç gün kutusunda kalır zaten. Hatta bazen kutudan çıkartamadan biter.

Hiç yorum yok: