Zuhal'in Müzesi

25 Mayıs 2011 Çarşamba

kırık kalpler kurabiyesi.

Aslında yapmaktan çok yemekten yanayımdır. Ama çalıştığım firma un ihracatı yapan bir firma ve dün akşam üretim müdürü elime 2 kg. unu tutuşturunca başka çarem yoktu.

Daha önce bu kurabiyelerin daha küçüğünden yapıp işe götürmüştüm. Bundan sebep yeni bir talep geldi. Ben de kıracak değilim. Dün akşam kolları sıvadım. Bari bu defa güzel bir jest olsun diye büyük boy kalpli  kalıp kullanıp minik poşetlere yerleştirdim.  Kurabiyeleri dağıttığımda yüzlerde oluşan gülücük güzeldi.

Aslında yapım aşamasında da tüm haftanın stresinden kurtulduğumu ve terapi gibi geldiğini itiraf etmeliyim.

Kendisini keyifle takip ettiğim ''şeker kurabiyeci'' kadar olmasa da mutfaktaki malzemeyle de fena şeyler çıkmıyor ortaya.

Tarif de vermek lazım değilmi adettendir. Kırık kalpler deyince çok değişik bir tarif sanılmasın. Herkesin bildiği kolay bir tarif ama eskiden beri  ''kırık kalplar kurabiyesi'' deriz ablamla. (uzun yılar sevgililerinden ayrı kalmış iki genç kız başka bir isim koyamazdı)  Bizdeki adı budur. Siz de adını değiştirin. İsterseniz kendi adınızı koyun, isterseniz o anki duygunuzun adını... Özelleştirin kurabiyenizi.

KIRIK KALPLER KURABİYESİ

1 paket margarin
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un


Bu malzemenin içine zevkinize göre ceviz, fındık, tarçın, damla çikolata ya da kuru meyve ekleyebilirsiniz.  

Sade yapmışsanız eğer fırından çıkarır çıkarmaz pudra şekeri ve tarçın karışımını üzerine serpin.

Not:Nescafenin yanında çok güzel oluyor..




Veeee 'te son


2 yorum:

Adsız dedi ki...

hani bize? :)
ege-fatma-cem

özge bayrak dedi ki...

daha ne olsun, mis mi mis türk kahvesi, yanında nefis kurabiye!