Zuhal'in Müzesi

19 Şubat 2011 Cumartesi

Beyin Fırtınası: Olumlu düşün herşey çok güzel olsun

Ne düşünürsek o gerçekleşiyorsa yandım ben. Yine eyvah yine eyvah!...

Hep kötüyü düşünüyorum bu sıralar yine.

***

''Secret''ı okuyordum bir zamanlar, kitap bitmeden iş buldum. ''Allah allah... var birşey, çok arzulamıştım bir işim olsun diye, oldu bak, kitap da bunun nasıl olacağını öğretmiş demek ki bana'' diye düşündüğüm oldu ama tam anlamıyla kendimi hiç kaptıramadım şu pozitif düşünme işine. Olmuyor bir türlü.

Olumlu düşünmek için de idman gerekiyor. Psikolog ve benzeri bilumum işle uğraşanlar(kuantumcular, metafizikçiler,eş dost, akraba, köşedeki esnaf, bilmem hangi köşenin yazarı vs.) öyle diyor. Acaba öğrenebilir miyiz olumlu düşünerek hayattan zevk almayı???  Denemiyor değilim ne yalan söyleyeyim. Az biraz uğraşıyorum.

***
Şu an aklımdan neler geçtiğine dair bir fikriniz var mı? Yok tabi. Nasıl bir düşünce sistemim var ki benim tam ''Oh çok pozitif bakıyorum hayata, pek bir mutluyum şu sıralar'' derken bir anda herşey Veli Göçer'in evleri gibi yıkılıyor.

Aynı gün, aynı saat, hatta aynı dakika içerisinde herşeyin hem olumlusunu hem olumsuzunu, her türlü olasılığını, olasılıkların da olasılığını düşünüp dünyayı kendime zindan eden bir karmaşanın içindeyim ben. Bazen hayattaki yegane nedenim bu karmaşadan çıkmak olabiliyor.

Bugün bir internet sitesinde okuduğum bir haberde ''Biz Türkler olumsuz düşünmeye alıştırılıyor muyuz?'' diye sorgulanmış. Evet belki de öyle, bilemiyorum. Çocukluğumun analizini yapacak kadar uzman değilim. ama bildiğim birşey varsa olumlu düşünmek bana da hiç yaramadı bugüne kadar. Hayal kurmak korkutuyor beni onu anladım. Ya gerçekleşmezse, ya istediğim gibi olmazsa, ya benim için iyi olmazsa...Ve daha birçok benzeri cümle. 

Hay lanet olsun hepsine...Olumlu olumsuz herşeye...

***

Bu yazıyı yazalı epey olmuş, taslak olarak saklamışım. KAYDI YAYINLA tuşuna basıverdim. Kötü mü ettim?

8 yorum:

neval dedi ki...

evet kötü ettin!
bak şimdi olumsuz düşünmeye başladım
halbuki hiç öyle şeyler yapmazdım.

Zuhal'in Müzesi dedi ki...

hadi canım :))sen yine olumlu ol bana aldırma :))sevgiler neval...

!!! Şekerperisi !!! dedi ki...

ayy nebiliyim bende hep karamsar düşündüğüm için hiç bir şey iyi gitmiyor galiba tersini düşünmek lazım iyi etmişsin yazıp olumlu düşünürsek olumlu olur diyosun kısaca işte:))

sedaca dedi ki...

gayet iyi ettin :) katıksız bir pozitifim, yarın şuraya gidelim mi dediğimde annem "kısmet" dediğinde deli olurdum, yahu kadın olur de, iptal olursa napalım derdim, başımıza bi hal gelirse gidemeyiz kısmet derdi, allahım çıldırırdım, bu olumsuzlukta gidesim de kalmazdı...
sanırım yapıyla ilgili bir şey, ama bence çabala, hep ama hep olumlu düşün, ben çok inanıyorum, hani aniden bir şey olur, başka şey istesem olacakmış dersin ya ben onu da pozitif düşünmeye bağlarım... çok karşıma çıktı, bence bi dene kendini :)

Zuhal'in Müzesi dedi ki...

merhaba seda,hoşgeldin.

e ben deniyorum da tam anlamıyla hayatımın her noktasına yerleştiremiyorum. bir anda düşünce sistemim yıkılabiliyor. buna deli oluyorum ben de. bu iş kesinlikle öğrenmekle, kendini alıştırmakla ilgili. Özellikle benim gibiler için. yoksa ben de çok inanıyorum pozitif düşünceye. insan pozitif düşünmeye alıştırmalı kendini. sevgiyle kal :)) arada gel:))

Adsız dedi ki...

ben oldum olası hep ama hep olusuz düşünüyorum bazan nefes bile alamıyorum hep panik hep korkularla yaşıyorum ve bana değer vermeyen insanlar için üzülüp ağlıyorum henmi harap ediyorum yanlış yaptığımıda biliyorum galiba ben fazlasından çok duygusalım ve ince düşünüyorum

Adsız dedi ki...

ne yapıcam

Zuhal'in Müzesi dedi ki...

adsız, ne yapacağını bilsem kendime faydam olurdu. sen yine de olumlu düşünmeye bak ve en çok, herkesten çok kendini düşün, kendini sev.
sevgiler...