Zuhal'in Müzesi

13 Haziran 2010 Pazar

değişik saksılar...

Nelerden saksı yapılır diye hiç düşündünüz mü? Yoksa şu bizim hafta sonları keyifle köy kahvaltısı yaptığımız bol çiçekli bahçenin sahipleri gibi her türlü eski eşyayı evirip çevirip saksı olarak kullanır mısınız? Bahsettiğim  objeler yoğurt kabı ya da yağ tenekesi değil. Bu kadar basit değil. :))



Su kabağından saksı yapılmasını anlıyorum çok hoş görünüyor zaten. Ben de bir yazı yazdım su kabağından saksılarla ilgili. Ama bu bahçede bir iki değişik saksı daha var ki hem şaşırtıcı hem güzel. Biraz işlem görseler daha orjinal ve ilgi çekici olacaklarına eminim. Yine de düşünce tarzını çok kıskandığımı itiraf etmeliyim. Eski bir semaveri saksı yapmayı ben düşünemezdim çünkü.   Semavere şöyle bir bakınca, çiçeğin suyunu fazla kaçırısanız musluğundan gidiverecek gibi geliyor. :))Bu fikir de nedense düşünürken çok hoşuma gidiyor.

Semaveri içinde çiçekle görür görmez ilk aklıma gelen ''acaba koyu maviye boyansa nasıl görünür?'' oldu. Çünkü böyle bir saksı kendini göstermeli, daha çarpıcı olmalı.



Megafon fikrini ise koşulsuz takdir ediyorum...Çok beğendim. Formuyla saksı olamaya çok müsait zaten.

Bu arada fotoğraflar çok güneşli çıktı kusura bakmayın...Ortam o kadar güneşliydi ki ne çektiğimi göremedim bile...

3 yorum:

neval dedi ki...

ne güzel fikir bizim niye aklımıza gelmez ki?

Zuhal'in Müzesi dedi ki...

ben de ona hayıflandım zaten...neden bizim aklımıza gelmiyor diye kızdım kendime...

CEMİLECE LEZZETLER(CEMİLE OKŞAR) dedi ki...

Mrb, o güzel mesaj ve hislerınız ıcın sıze çok teşekkür ederim. Madem kı Mersındesınız , mutlaka sızı tanısmak için Cemilece Lezzetlere beklıyorum. Dediginiz gibi umarım hayalı olan tum ınsanların benım gıbı hayallerı bir gün gerceklesır.
Saygı ve sevgilerimle...